­čôîJavni razpis za spodbude za sofinanciranje za─Źetnih investicij na manj razvitih obmo─Źjih

Javni razpis P4I 2020 (Javni sklad Republike Slovenije za podjetni┼ítvo) za spodbude za sofinanciranje za─Źetnih investicij na manj razvitih obmo─Źjih (obmejna problemska obmo─Źja) je namenjen za investicije mikro, malim in srednje velikim podjetjem v novo tehnolo┼íko opremo, digitalizacijo proizvodnje ter prehod v nizkooglji─Źno, kro┼żno in podnebno nevtralno gospodarstvo.

Namen javnega razpisa┬áje sofinanciranje investicij mikro, malih in srednje velikih podjetij (gospodarske dru┼żbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge) s skupno vrednostjo upravi─Źenih stro┼íkov najmanj 100.000,00 EUR, ki izkazujejo snovno in energetsko u─Źinkovitost proizvodnje, vlagateljev ki izkazujejo okoljsko odgovorno ravnanje ter ustvarjanje novih zaposlitev ali vsaj ohranjanje delovnih mest.

Predmet javnega┬árazpisa je sofinanciranje investicij (upravi─Źenih stro┼íkov) v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva, ki so povezana s ┼íiritvijo zmogljivosti gospodarske dru┼żbe, z bistveno spremembo v celotnem proizvodnem procesu gospodarske dru┼żbe z vzpostavitvijo nove poslovne enote / podru┼żnice ali v diverzifikacijo proizvodnje gospodarske dru┼żbe in prispevajo k ve─Źji energetski in snovni u─Źinkovitosti poslovanja podjetja. Beseda ┬╗proizvodnja┬ź v besedilu javnega razpisa pomeni tudi izvajanje storitev.

Upravi─Źeni stro┼íki┬ámorajo biti neposredno povezani s podprtim projektom in skladni z namenom, cilji in predmetom javnega razpisa. Upravi─Źeni stro┼íki morajo biti neposredno povezani s podprtim projektom. Upravi─Źeni stro┼íki so:
– stro┼íki nakupa┬áopredmetenih osnovnih sredstev┬á(zgolj nakup nove strojne opreme in novih naprav ter s tem povezane ra─Źunalni┼íke opreme),
– stro┼íki nakupa┬áneopredmetenih osnovnih sredstev┬á(zgolj nakup nove programske opreme, ki je namenjena zgolj potrebam prijavljenega projekta, do najve─Ź 10 % celotnih upravi─Źenih stro┼íkov projekta),
– stro┼íki┬átransporta, monta┼że in zagona opreme. V primeru nakupa opreme so upravi─Źeni tudi stro┼íki, povezani z aktiviranjem strojev/opreme v tehnolo┼íki proces v kolikor transport, monta┼żo ali zagon oziroma implementacijo izvede prodajalec, pri katerem so bili stroji/oprema kupljeni in se stro┼íki ustrezno knji┼żijo med osnovna sredstva na na─Źin, da pove─Źujejo vrednost nabavljenega osnovnega sredstva.

Intenzivnost pomo─Źi┬ázna┼ía do 100 % upravi─Źenih stro┼íkov, skladno s shemo dr┼żavnih pomo─Źi de minimis.

Prijavna roka: 29.3.2022 in 12.4.2022 do 14 ure.

Prijavni obrazci in ve─Ź informacij je dosegljivo┬átukaj.

Skip to content