URBACT PROJEKT: Mestna dnevna soba

Ormož  je ena izmed 6 občin, ki so  vključene v prenos dobre prakse Mestna dnevna soba iz mesta Idrija. Preko prenosa dobre prakse bo občina Ormož dobila inovativno spletno platformo z vsemi dogodki na enem mestu.

Koncept Virtualne mestne dnene sobe se je pokazal kot potrebe na našem območju. Preko javnih tribun in pogovorov s prebivalstvom so ti marsikdaj spregledali kak dogodek, na katerega bi želeli iti vendar zanj niso vedeli. Vsak deležnik je do sedaj svoje dogodke promoviral / objavljal po lastnih kanalih. Zaradi prevelike razpršenosti informacij, prebivalci z lahkoto spregledajo dogodek k jih zanima. Virtualna mestna dnevna mestna soba bo ta izziv rešila.

Z Virtualno dnevno sobo želimo nasloviti pomanjkanje povezovanja med organizacijami in jim omogočiti enotno platformo, ki bo v pomoč tako pri iskanju ustreznih terminov za organizacijo aktivnosti, kot tudi pri informiranju prebivalcev, ki so jim dogodki namenjeni. Ker je prostorov in različnih oblik za aktivno vključevanje v lokalnem okolju dovolj, ter pokrivajo pravzaprav vse družbene skupine, potreb po novih  po novih prostorih v lokalnem okolju ni.

Tako bomo pridobili virtualni prostor, ki bo služil kot neke vrste oglasna deska z dodatno funkcionalnostjo, saj bo preko te platforme možno tekom dneva komunicirati s koordinatorko lokalne skupine. Na ta način bomo odgovorili na izziv organizacij pri povezovanju aktivnosti med seboj in pri informiranju prebivalstva o njih. Hkrati pa bodo tudi druge zainteresirane organizacije, društva in posamezniki imeli možnost izraziti svoje mnenje ter želje in obveščati o svojih aktivnostih namenjenih širši javnosti.

Spletna platforma bo v kratkem dostopna na spletnem naslovu: www.pridividiidi.si na njej bo možno točno videti kateri dogodki, delavnice izobraževanja se odvijajo v naši občini. Ter bodo obiskovalci tako lažje planirali obisk vseh dogodkov kateri bi jih zanimali.

Seveda pa ob tej priložnosti vabim vse kateri bi se želeli pridružiti razvoju koncepta virtualne dnevne sobe, dodati svoje delavnice in vsebine da nas kontaktirate in vas bomo z veseljem vključili. Torej, vabljeni vsi kateri bi želeli svoje znanje, izkušnje in sposobnosti pokazati tudi drugim, vi povejte idejo mi bomo pa poskrbeli za organizacijo dogodka ter promocijo. Lahko nam pišete na polona@rrc-ormoz.si ali pa nas obiščete na Vrazovi ulici 9, v Ormožu.

Naš glavni cilj je omogočiti občanom občine Ormož in celotnega območja udeležbo na raznih delavnicah, izobraževanjih in dogodkih. S tem krepiti medsebojno povezanost in socialno interaktivnost. Želimo si, da bi preko naše Virtualne mestne dnevne sobe, vsi zainteresiran vedeli kdaj in kaj se kje dogaja.

Projekti v teku

Zaključeni projekti

Skip to content